Πρόγραμμα Εξοικονομώ

Το νέο ενισχυμένο Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση χιλιάδων διαμερισμάτων, μονοκατοικιών και πολυκατοικιών, με επιδοτήσεις που φτάνουν έως και το 75% του κόστους των επιλέξιμων παρεμβάσεων.

Κάνοντας αίτηση για το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας και αξιοποιώντας τις υπηρεσίες της εταιρείας, θα έχετε πολλά κίνητρα για να βελτιώσετε την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σας. Η εταιρεία μας, με πείρα από το 1977 και ένα όραμα δέσμευσης και επαγγελματισμού, έχει αναπτύξει υψηλής ποιότητας κατασκευές αλουμινίου και προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες. Μέσω του προγράμματος, θα εξοικονομήσετε χρήματα και ενέργεια, ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσετε την αξία του ακινήτου σας.

Αντικατασταση Κουφωματων

Η αντικατάσταση υφιστάμενων κουφωμάτων κατά βάση με θερμομονωτικά/θερμοδιακοπτόμενα πλαίσια και με κατ’ ελάχιστο διπλούς υαλοπίνακες (συμπεριλαμβανομένης της αποξήλωσης, και των εργασιών που απαιτούνται για την τελική διαμόρφωση του δομικού στοιχείου). Επίσης, είναι επιλέξιμη η αντικατάσταση εξώπορτας σε μονοκατοικία/πολυκατοικία, και η αντικατάσταση κουφωμάτων κλιμακοστασίου και φωταγωγού, σε πολυκατοικία. Επισημαίνεται ότι στην κατηγορία αυτή δεν συμπεριλαμβάνονται τα «ανοίγματα» προς εσωτερικούς χώρους του κτηρίου, θερμαινόμενους ή μη (π.χ. πόρτα διαμερίσματος). Η μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη, ανά επιφάνεια κουφώματος, διαφοροποιείται ανάλογα με τον τύπο του κουφώματος (θύρα-παράθυρο), το υλικό κατασκευής του πλαισίου (αλουμίνιο, ξύλο, συνθετικό υλικό), και τον συντελεστή θερμοπερατότητας μόνον του συνδυασμού πλαισίου-υαλοπίνακα-αποστάτη, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ύπαρξη νυχτερινής μόνωσης, δηλ. ρολού-εξώφυλλου, ή επικαθήμενου κουτιού

Τοποθετηση σταθερων ή κινητων συστηματων σκιασης

Η τοποθέτηση σταθερών ή κινητών συστημάτων σκίασης (σκίαστρα και τέντες, συμπεριλαμβανομένων του εξοπλισμού στήριξης και των εργασιών εγκατάστασης των συστημάτων αυτών).

Η τοποθετηση εξωτερικων προστατευτικων φυλλων (συστημα κουτι-ρολο, εξωφυλλα).

Η τοποθέτηση εξωτερικών προστατευτικών φύλλων (σύστημα κουτί-ρολό, εξώφυλλα) ως συμπληρωματικές (και όχι αυτοτελείς) δαπάνες της αντικατάστασης κουφωμάτων ή μόνο των υαλοπινάκων. Στην περίπτωση που επιλέγεται επικαθήμενο σύστημα κουτί-ρολό, αυτό θα πρέπει να είναι θερμοδιακοπτόμενο

FAQ

Ποιοι έχουν Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα?
Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν φυσικά πρόσωπα με εμπράγματο δικαίωμα κυριότητας (πλήρης κυριότητα, επικαρπία, ψιλή κυριότητα) σε επιλέξιμη κατοικία, το οποίο θα πρέπει να ισχύει έως και την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Αν υπάρχουν περισσότεροι δικαιούχοι εμπράγματων δικαιωμάτων (συγκυρίων) σε επιλέξιμη κατοικία, δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχει μόνο ο συγκύριος που την ιδιοκατοικεί. Σε περίπτωση δωρεάν παραχώρησης ή ενοικίασης επιλέξιμης κατοικίας, δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχει οποιοσδήποτε συγκύριος με εμπράγματο δικαίωμα πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας (όχι ψιλής κυριότητας).
Ποιες κατοικίες είναι επιλέξιμες?
Επιλέξιμες κατοικίες είναι τα μεμονωμένα διαμερίσματα, οι μονοκατοικίες και οι πολυκατοικίες που πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

Υφίστανται νόμιμα.
Δεν έχουν κριθεί κατεδαφιστέες.
Χρησιμοποιούνται ως κύριες κατοικίες.
Έχουν καταταχθεί βάσει του Α’ Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Α’ Π.Ε.Α.) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Γ.
Σημειώνεται ότι οι κατοικίες με χρήση βραχυχρόνιας μίσθωσης και οι ιδιοκτησίες που δεν χρησιμοποιούνται για κατοικία (π.χ. κατάστημα σε ισόγειο πολυκατοικίας) δεν είναι επιλέξιμες.

Ποιο είναι το ποσοστό επιχορήγησης?
Σε περίπτωση που η κατοικία χρησιμοποιείται από τον αιτούντα (ιδιοκατοίκηση), το ποσοστό επιχορήγησης είναι κλιμακωτό ανά εισοδηματική κατηγορία (40% έως 75%). Σε περίπτωση που η κατοικία χρησιμοποιείται από τρίτο, μη συγκύριο, πρόσωπο (δωρεάν παραχώρηση/ενοικίαση), το ποσοστό επιχορήγησης κυμαίνεται από 40% έως 65%, και πάλι βάσει της εισοδηματικής κατηγορίας του αιτούντα – ιδιοκτήτη.

Επιπλέον, το ποσοστό επιχορήγησης αφορά στον συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό παρεμβάσεων. Για το υπόλοιπο ποσοστό, έως το 100% του επιλέξιμου προϋπολογισμού παρεμβάσεων, υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης δανείου με επιδότηση επιτοκίου μετά από αίτηση του ωφελούμενου.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η δαπάνη για το κόστος των δύο ενεργειακών επιθεωρήσεων, η δαπάνη του συμβούλου έργου, η δαπάνη για την κατάρτιση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου/Διηρημένης Ιδιοκτησίας, καθώς και τυχόν λοιπές δαπάνες μελετών, καλύπτονται εξολοκλήρου από το Πρόγραμμα εφόσον εγκριθεί η συμμετοχή του αιτούντα.

Ποια είναι τα δικαιολογητικά της αίτησης?
Τα κυριότερα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την υποβολή της αίτησης είναι:

Οικοδομική άδεια ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο (π.χ. τακτοποίηση αυθαιρέτων).
Λογαριασμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
Πρώτο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (Α’ ΠΕΑ).
Φωτογραφίες των τμημάτων του ακινήτου στα οποία προτείνονται παρεμβάσεις (τουλάχιστον 5 ηλεκτρονικά αρχεία μορφής .jpeg).
Δήλωση συμμόρφωσης αιτούντα-ιδιοκτήτη με τον κανονισμό De Minimis σε περίπτωση που το ακίνητο ενοικιάζεται.
Φορολογικές δηλώσεις (Ε1 – Ε2 – Ε9 – Εκκαθαριστικό).

Place de la concorde. (70% of retail cfd accounts lose money. Some letter combinations are common in five letter words.